| Szerző: New York Kávéház

Virtuális körút a New York Kávéházban! Nézze meg Ön is videónkat a Világ Legszebb Kávéházáról!

Épületünk 2011-ben elnyerte a Világ Legszebb Kávéháza címet, amelyet a mai napig büszkén viselünk. Nézzen körül velünk Ön is patinás épületünkben, és élje át a kávéházi hangulatot akár otthonában is!

Virtuális séta a New York Kávéházban

A New York Kávéház patinás épülete 120 éves múltra tekint vissza. A legnagyobb magyar kötlők, írók is hozzánk jártak inspirálódni, és itt készült el számos olyan magyar mű is, amelyre a mai napig büszkék vagyunk.

Az épület természetesen számos viszontagságon ment keresztül, amely meg is látszott a falakon, a dekoráción - ám 2006-ban felújításra került az azóta a Világ Legszebb Kávéházaként ismert hely. Az újjáépítés során kiemelt figyelmet fordítottak a történelmi emlékek, az épület jellegzetességeinek megőrzésére: így a New York Kávéház ma is őrzi évszázados pompáját.

 

 

Ha kedvet kapott, és élőben is szeretne eljönni hozzánk, kattintson ide, és foglaljon asztalt nálunk: asztalfoglalás.

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

New York Művész Páholy

A New York Palota megnyitásának pillanatától kezdve magához vonzotta az alkotókat, legyen szó publicistáról, festőművészről vagy költőről. Bár a New York Palota biztosítói székháznak épült, kávéháza fontos olvasztótégelye lett az alkotóművészeknek, akik vagy gazdagok voltak vagy szegények, ám egy meleg kávéra, némi harapnivalóra és értelmiségi társaságra mindig számíthattak az 1894. október 23-án megnyitott, minden luxust megadó épület falai között. A New York akaratlanul is irodalmi kávéházzá avanzsált.

Ady Endre - New York Kávéház

A Kávéházi Borzas Ady Endre kávéházi gúnyneve volt 1910 körül. Ebből sejthetjük, hogy a XX. század egyik legjelentősebb költője, a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja nem kevés időt töltött kávéházakban. Többek között a New York Kávéházban is, a karzaton a Nyugatosok szerkesztőségi asztalánál foglalt helyet, miután ennek a lapnak ő is munkatársa volt.

Babits Mihály - New York Kávéház

Az irodalom vezére volt, igazi vezérlőfénye, egyben mumusa lett a költőknek, íróknak, tanítványainak. Roppant műveltségéről, tehetségéről, komolyságáról rengeteg bizonyíték van, a Nyugat főszerkesztőjeként pedig sorsokat formált, sorsokról határozott. A New York Kávéházba nem éppen a féktelenség hajtotta, sokkal inkább a szerkesztőségi munka.

További hírek >
New York Café TripAdvisor