| Szerző: New York Kávéház

Virtuális körút a New York Kávéházban! Nézze meg Ön is videónkat a Világ Legszebb Kávéházáról!

Épületünk 2011-ben elnyerte a Világ Legszebb Kávéháza címet, amelyet a mai napig büszkén viselünk. Nézzen körül velünk Ön is patinás épületünkben, és élje át a kávéházi hangulatot akár otthonában is!

Virtuális séta a New York Kávéházban

A New York Kávéház patinás épülete 120 éves múltra tekint vissza. A legnagyobb magyar kötlők, írók is hozzánk jártak inspirálódni, és itt készült el számos olyan magyar mű is, amelyre a mai napig büszkék vagyunk.

Az épület természetesen számos viszontagságon ment keresztül, amely meg is látszott a falakon, a dekoráción - ám 2006-ban felújításra került az azóta a Világ Legszebb Kávéházaként ismert hely. Az újjáépítés során kiemelt figyelmet fordítottak a történelmi emlékek, az épület jellegzetességeinek megőrzésére: így a New York Kávéház ma is őrzi évszázados pompáját.

 

 

Ha kedvet kapott, és élőben is szeretne eljönni hozzánk, kattintson ide, és foglaljon asztalt nálunk: asztalfoglalás.

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

New York Művész Páholy

A New York Palota megnyitásának pillanatától kezdve magához vonzotta az alkotókat, legyen szó publicistáról, festőművészről vagy költőről. Bár a New York Palota biztosítói székháznak épült, kávéháza fontos olvasztótégelye lett az alkotóművészeknek, akik vagy gazdagok voltak vagy szegények, ám egy meleg kávéra, némi harapnivalóra és értelmiségi társaságra mindig számíthattak az 1894. október 23-án megnyitott, minden luxust megadó épület falai között. A New York akaratlanul is irodalmi kávéházzá avanzsált.

Bródy Sándor a New York Kávéházban

A szenvedélyes magyar író, drámaíró és publicista sem a visszafogott férfiak körét gazdagította. A „magyar Zola” műveivel és személyiségével is hatással volt többek között Ady Endrére, Móricz Zsigmondra, Krúdy Gyulára, Szomory Dezsőre és Molnár Ferencre is.

Kálmán Jenő - New York Kávéház

Pedig lett volna rá oka. Hadifogolyként megjárt a szibériai táborokat, de ott sem adta fel, ami számára a legfontosabb volt: a nevetést, a nevettetést és a színházat.

További hírek >
New York Café TripAdvisor