| Szerző: New York Café

The Chef of the New York Palace András Wolf

Fine dining enthusiasts have long known András Wolf, and he is recognised and respected by the professional community as well. He is the chef of the Salon Restaurant and the New York Café, and he is devoted to his work — and of course to his wonderful wife and two children. The general public may know him from a cooking show on television, where his professionalism, humility, sensitivity, sharp tongue and sense of humor is revealed. But what is he like as a chef who is responsible for two renowned restaurants in Budapest?

András Wolf - New York Café

“Talent is only worth anything if you have diligence and humility as well”

The chef, known for his extraordinary professionalism, devotion and commitment, now also from television, has already proved his skills: he is a member of the Bocuse d' Or Academy, and is one of the founders of essential Hungarian cuisine. He has been the chef at the New York Café and the Salon Restaurant for 8 years, and he has been active in this field for 24 years. Everything depends on him, he coordinates the work of 65 people.

This is rather challenging and requires a lot of energy, precision, discipline and meticulous timing. If you think that for such a task you need a man like András Wolf, you are right.

András Wolf, not your average chef

What is András like as a chef and as a person? We talked to his colleague, Csaba Szabó, restaurant director.

“András is a perfectionist in his work, always striving to achieve the best. He is highly creative, much to the delight of our guests, who, thanks to András, can enjoy unique treats.

As he is the chef, he is responsible for many areas. He has a free hand in practically everything. He devises and creates the menus, selects his staff, organises the schedule, and he is also responsible for purchasing kitchen equipment and serving ware. Since he is in charge of a 65-strong staff, he must be up-to-date with everything, he must know his colleagues, their strengths and weaknesses as well.”  

“Creativity, order, cleanliness, humility — this is what I want to see”

The TV show mentioned earlier has shown that András has set the bar really high. He speaks plainly, his colleagues say he tends to be sarcastic, but he is never unfair and never hurts anyone. His colleagues know what is expected of them in their day-to-day work, and it is András’s task to make sure they are up to it. As a result, he is tough, he takes no excuses, he expects the very best, but he is sensitive to personal issues, and he is understanding and helpful.

He has great organisational skills, and he has extensive, extraordinary and unique knowledge both about managing and about creating kitchens. He is the complex chef himself. He is the one who has created what our guests can see on their plates, the treats they can enjoy with their eyes, nose and taste buds.




New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria




LEGFRISSEBB HÍREK

Rendezvényhelyszín Budapest

Manapság se szeri, se száma a szakmai összejöveteleknek, ám ezek igen sokszínűek. Még azonos típusú esemény megrendezésekor sem találkozunk ugyanazokkal a rendezvényjegyekkel. Ha csak a résztvevők számát, a rendezvény jellegét vesszük is górcső alá, más-más kívánságoknak és feltételeknek kell megfelelni.

Kávékülönlegességek - New York Kávéház

Szinte mindannyian egy jó kávéval szeretjük kezdeni a napot. Amíg elfogyasztjuk, időt nyerünk ahhoz, hogy fejben rendezzük a gondolatainkat, összeszedjük magunkat és ahhoz is, hogy legyen lehetőségünk tényleg felébredni. És a kávénkat általában szeretjük úgy, ahogy megszoktuk. A kávé a szenvedély, az élvezet, az életstílus – és egyesek szerint személyiségünk tükre is. Persze tudományos bizonyítékok ezt nem támasztják alá, sokkal inkább megfigyelésen alapul. Mert azért ugyebár időnként előfordul, hogy a hangulatunknak megfelelően választunk. Márpedig a hangulatunk sokszor változhat egy nap, így mozgalmas időszakban nem árt egy kitűnő kávéház közelében lennünk. Ha különleges élvezetre vágyunk, tegyük ezt különleges környezetben, a Világ Legszebb Kávéházában!

Wolf András séf

Wolf András neve eddig is ismert volt a fine dining szerelmesei között, sőt: a szakmában is elismeréssel és tisztelettel beszélnek róla. A Salon Étterem és a New York Kávéház séfje ő, aki a szakmájának – és természetesen csodás feleségének és két gyermekének – él. A nagyközönség az egyik kereskedelmi csatornán futó „főzős” műsorból ismerheti, ahol szakmai profizmusáról és alázatáról, pikírtségéből, érzékenységéből és jó humorából is...

További hírek >
New York Café TripAdvisor