| Szerző: New York Kávéház

Romantikus kedveskedés a digitalizált világban - Szívmelengető gesztus a Világ Legszebb Kávéházában

Az időutazáshoz számtalan elemre szükség van. A hangulat, az ízek, a fények, a zene. Ezektől el tudjuk hinni, ha csak egy rövid időre is, hogy magunk mögött hagytuk az állandóan minket sietségre kényszerítő világunkat. A 19-20. századi polgári életérzésben elmerülni ma is lehetséges a New York Kávéházban, és ehhez még egy pluszt is kapunk: képeslapot küldhetünk szeretteinknek az asztal mellől. 

Képeslap New York Kávéház

Igen, hagyományos képeslapot, amelyet nem telefonon keresünk ki az applikációk kínálata közül, hanem amelyet papíron adnak a kezünkbe, a New York Kávéházról készült fenséges rajzzal az egyik oldalán. A másik – hagyományos – oldalra, mi írhatunk annak, aki épp eszünkbe jut, amikor magunkba szívjuk a kávéház atmoszféráját, és van valaki, aki ebben a pillanatban a tudatunkba férkőzik. Tudathatjuk vele, hogy gondolunk rá, a New York Kávéház személyzete nem csak tollat ad képeslapnyi gondolataink megörökítéséhez, hanem el is juttatja azokat a címzettnek.

 

Ha belegondolunk: mikor is kaptunk utoljára kézzel írt képeslapot? Manapság egyre ritkábban. Ha mi nem is kapunk ilyen romantikus figyelmességet, attól még meglephetünk vele másokat. 

A New York Kávéházban ezt megírhatjuk az asztalnál is, ahol korábban elköltöttük az ebédünket vagy vacsoránkat, ahonnan megcsodáltuk a freskókat, a csavart márványoszlopokat, ahol hallgattuk az élő zongorajátékot, vagy az élő cigányzenét, ahol épp a kávénkat fogyasztjuk azon tűnődve, hogy miután már mindent lefényképeztünk, hogyan is tehetnénk mindezt még kézzelfoghatóbbá emlékeinkben.

Úgy, hogy az élményt megosztjuk másokkal. Nem egy posztban, amit elsőre szokásaink diktálnának, hanem egy, a korhoz és a hangulathoz illő, a mindennapi életünkből kiszorított, kicsit lassú, mégis szerethető gesztussal.

 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Rendezvényhelyszín Budapest

Manapság se szeri, se száma a szakmai összejöveteleknek, ám ezek igen sokszínűek. Még azonos típusú esemény megrendezésekor sem találkozunk ugyanazokkal a rendezvényjegyekkel. Ha csak a résztvevők számát, a rendezvény jellegét vesszük is górcső alá, más-más kívánságoknak és feltételeknek kell megfelelni.

Kávékülönlegességek - New York Kávéház

Szinte mindannyian egy jó kávéval szeretjük kezdeni a napot. Amíg elfogyasztjuk, időt nyerünk ahhoz, hogy fejben rendezzük a gondolatainkat, összeszedjük magunkat és ahhoz is, hogy legyen lehetőségünk tényleg felébredni. És a kávénkat általában szeretjük úgy, ahogy megszoktuk. A kávé a szenvedély, az élvezet, az életstílus – és egyesek szerint személyiségünk tükre is. Persze tudományos bizonyítékok ezt nem támasztják alá, sokkal inkább megfigyelésen alapul. Mert azért ugyebár időnként előfordul, hogy a hangulatunknak megfelelően választunk. Márpedig a hangulatunk sokszor változhat egy nap, így mozgalmas időszakban nem árt egy kitűnő kávéház közelében lennünk. Ha különleges élvezetre vágyunk, tegyük ezt különleges környezetben, a Világ Legszebb Kávéházában!

Wolf András séf

Wolf András neve eddig is ismert volt a fine dining szerelmesei között, sőt: a szakmában is elismeréssel és tisztelettel beszélnek róla. A Salon Étterem és a New York Kávéház séfje ő, aki a szakmájának – és természetesen csodás feleségének és két gyermekének – él. A nagyközönség az egyik kereskedelmi csatornán futó „főzős” műsorból ismerheti, ahol szakmai profizmusáról és alázatáról, pikírtségéből, érzékenységéből és jó humorából is...

További hírek >
New York Café TripAdvisor