| Szerző: New York Kávéház

Romantikus kedveskedés a digitalizált világban - Szívmelengető gesztus a Világ Legszebb Kávéházában

Az időutazáshoz számtalan elemre szükség van. A hangulat, az ízek, a fények, a zene. Ezektől el tudjuk hinni, ha csak egy rövid időre is, hogy magunk mögött hagytuk az állandóan minket sietségre kényszerítő világunkat. A 19-20. századi polgári életérzésben elmerülni ma is lehetséges a New York Kávéházban, és ehhez még egy pluszt is kapunk: képeslapot küldhetünk szeretteinknek az asztal mellől. 

Képeslap New York Kávéház

Igen, hagyományos képeslapot, amelyet nem telefonon keresünk ki az applikációk kínálata közül, hanem amelyet papíron adnak a kezünkbe, a New York Kávéházról készült fenséges rajzzal az egyik oldalán. A másik – hagyományos – oldalra, mi írhatunk annak, aki épp eszünkbe jut, amikor magunkba szívjuk a kávéház atmoszféráját, és van valaki, aki ebben a pillanatban a tudatunkba férkőzik. Tudathatjuk vele, hogy gondolunk rá, a New York Kávéház személyzete nem csak tollat ad képeslapnyi gondolataink megörökítéséhez, hanem el is juttatja azokat a címzettnek.

 

Ha belegondolunk: mikor is kaptunk utoljára kézzel írt képeslapot? Manapság egyre ritkábban. Ha mi nem is kapunk ilyen romantikus figyelmességet, attól még meglephetünk vele másokat. 

A New York Kávéházban ezt megírhatjuk az asztalnál is, ahol korábban elköltöttük az ebédünket vagy vacsoránkat, ahonnan megcsodáltuk a freskókat, a csavart márványoszlopokat, ahol hallgattuk az élő zongorajátékot, vagy az élő cigányzenét, ahol épp a kávénkat fogyasztjuk azon tűnődve, hogy miután már mindent lefényképeztünk, hogyan is tehetnénk mindezt még kézzelfoghatóbbá emlékeinkben.

Úgy, hogy az élményt megosztjuk másokkal. Nem egy posztban, amit elsőre szokásaink diktálnának, hanem egy, a korhoz és a hangulathoz illő, a mindennapi életünkből kiszorított, kicsit lassú, mégis szerethető gesztussal.

 

 
Asztalfoglalás a New York Café-ba

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Fagylalt a New York Kávéházban

A fagylalt már 5 ezer éve velünk élő finomság, a kínaiak kreativitásának köszönhetően világszerte élvezhetjük ezt a hűsítő desszertet. Hőmérsékletcsökkentő hatása tudományosan is elismert, így nem csoda, hogy főleg a meleg időszakban akkora népszerűségnek örvend. A fagylalt lehet gyümölcsös, aromás, zöldséges, fűszeres, és állagát, megjelenését tekintve is széles a repertoár.

Koktélok, melyek kellemes hangulatba hoznak

Ma már bárhol hozzájuthatunk frissítő, kellemes hangulatba hozó italkeverékekhez, melyeket egységesen koktélnak hívunk. Ezek az italcsodák azonban már igen régóta velünk vannak, bár céljaikat tekintve van eltérés a kezdeti próbálkozások és a manapság koktélként emlegetett italok között.

Legújabb étlap finomságai

Ismét friss tavaszi-nyári étlappal várja a New York Kávéház vendégeit. Túlsúlyba idén is a nap érlelte finomságok kerültek, de természetesen a húsimádók sem csalódnak. A kettő kombinációjának kreatív harmóniáját tálalja elénk Wolf András chef és csapata. Szerencsére újdonságokkal az édesszájúakat idén is megörvendeztetik. 

További hírek >
New York Café TripAdvisor