| Szerző: New York Kávéház

Romantikus kedveskedés a digitalizált világban - Szívmelengető gesztus a Világ Legszebb Kávéházában

Az időutazáshoz számtalan elemre szükség van. A hangulat, az ízek, a fények, a zene. Ezektől el tudjuk hinni, ha csak egy rövid időre is, hogy magunk mögött hagytuk az állandóan minket sietségre kényszerítő világunkat. A 19-20. századi polgári életérzésben elmerülni ma is lehetséges a New York Kávéházban, és ehhez még egy pluszt is kapunk: képeslapot küldhetünk szeretteinknek az asztal mellől. 

Képeslap New York Kávéház

Igen, hagyományos képeslapot, amelyet nem telefonon keresünk ki az applikációk kínálata közül, hanem amelyet papíron adnak a kezünkbe, a New York Kávéházról készült fenséges rajzzal az egyik oldalán. A másik – hagyományos – oldalra, mi írhatunk annak, aki épp eszünkbe jut, amikor magunkba szívjuk a kávéház atmoszféráját, és van valaki, aki ebben a pillanatban a tudatunkba férkőzik. Tudathatjuk vele, hogy gondolunk rá, a New York Kávéház személyzete nem csak tollat ad képeslapnyi gondolataink megörökítéséhez, hanem el is juttatja azokat a címzettnek.

 

Ha belegondolunk: mikor is kaptunk utoljára kézzel írt képeslapot? Manapság egyre ritkábban. Ha mi nem is kapunk ilyen romantikus figyelmességet, attól még meglephetünk vele másokat. 

A New York Kávéházban ezt megírhatjuk az asztalnál is, ahol korábban elköltöttük az ebédünket vagy vacsoránkat, ahonnan megcsodáltuk a freskókat, a csavart márványoszlopokat, ahol hallgattuk az élő zongorajátékot, vagy az élő cigányzenét, ahol épp a kávénkat fogyasztjuk azon tűnődve, hogy miután már mindent lefényképeztünk, hogyan is tehetnénk mindezt még kézzelfoghatóbbá emlékeinkben.

Úgy, hogy az élményt megosztjuk másokkal. Nem egy posztban, amit elsőre szokásaink diktálnának, hanem egy, a korhoz és a hangulathoz illő, a mindennapi életünkből kiszorított, kicsit lassú, mégis szerethető gesztussal.

 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Nyugat Bár

Kárpitok, mahagóni pult, süppedős szőnyeg és - egy kis félhomály. Nem csak kávézásra, hanem üzleti megbeszélésre, hangulatos baráti összejövetelre vagy romantikus elrejtőzésre is alkalmas a Nyugat Bár. Ha azt akarjuk, hogy ne legyünk túlzottan szem előtt, de mégis nyilvános helyen szeretnénk egy jót vacsorázni vagy kellemesen kávézgatni, az idén századik születésnapját ünneplő Nyugat Bár a legjobb választás.

Karácsony a New York Kávéházban

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki azon a töri a fejét, mivel lepheti meg kedvesét, ami különleges, ami kettejükről szól, ami összeköti őket. A lista persze lehet végtelen, a kevesebb azonban néha több és érdemes a legegyszerűbb meglepetés mellett dönteni.

Bécsi szelet - New York Kávéház

A bécsi szelet, ez a végtelenül egyszerű, ám ízletes fogás szinte minden étterem étlapján szerepel. Otthon is könnyen elkészíthetjük, bár ha valódi bécsi szeletet akarunk falatozni, nem árt, ha betartjuk az eredeti receptet – mert ez csakis borjúból készülhet, másféle húsból már nem bécsi szelet, hanem: rántott hús.

További hírek >
New York Café TripAdvisor