| Szerző: New York Kávéház

Lélektöltés a Világ Legszebb Kávéházában

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki azon a töri a fejét, mivel lepheti meg kedvesét, ami különleges, ami kettejükről szól, ami összeköti őket. A lista persze lehet végtelen, a kevesebb azonban néha több és érdemes a legegyszerűbb meglepetés mellett dönteni.

Karácsony a New York Kávéházban

Az élmény az, ami valójában megfizethetetlen. Ez különleges, kettőnkről szól, összeköt minket. Ebből táplálkozhatunk azokon a napokon, amikor nem megy minden gördülékenyen. Ami, ha eszünkbe jut, valami melegség érződik a gyomrunkban, kicsit talán össze is szorul, és egy pillanatra mosoly jelenhet meg az arcunkon a legnehezebb pillanatokban is, mert az emlék szép, melegséggel, meghittséggel és szeretettel teli.

 

Egy ajándéknak ilyennek kell lennie, nem csak egy tárgynak, amely vagy kell, vagy nem, vagy praktikus, vagy nem, vagy betalál, vagy nem. Ha figyelünk a társunkra, a partnerünkre, a szerelmünkre év közben is, akkor nem okozhat fejtörést a megfelelő ajándék megtalálása.

A legszebb ajándék: az idő

Talán a legfontosabb az, hogy a párunknak hagyjunk időt átélni a közeledő ünnepek hangulatát, hogy tudja, vele vagyunk, támogatjuk, megértjük és szeretjük. A folytonos rohanás nem ad lehetőséget az elmélyülésre, így az egyik legszebb ajándék, ha az időnket adjuk neki és segítünk neki megélni a saját idejét - lehetőleg velünk, az ünnepek előtti hajrában.

Ha pedig tényleg meglepetést akarunk okozni, amikor a legkevésbé számít rá, vigyük el például kávézni vagy egy ebédre-vacsorára. Vigyük olyan helyre, ahol még nem voltunk korábban, vigyük olyan helyre, ami kizökkenti a mókuskerékből. Hogy érezze, hogy rá van szükség, nem feltétlenül az ajándékra; ami ellen persze senkis sem tiltakozik, mert adni legalább olyan jó érzés, mint kapni.

Romantika a luxus ölelésében

Az egyik legromantikusabb fővárosi helyszín a New York Café. Már a körúti homlokzat is impozáns, a belső terek kialakítása és gazdagsága pedig lélegzetelállító. Csavart márványoszlopok, aranyozott belső díszítés, a mennyezeten freskó. A háttérben diszkréten zongoraszó hallatszik, a kínálat pazar.  A Világ Legszebb Kávéházában kiszakadunk a modern korból, így időt szakíthatunk magunkra és a legfontosabbra: a partnerünkre.

 

Karácsonyi leánykérés

A szeretet ünnepének közeledtével egyre többen kívánják kinyilvánítani egy gyűrűvel is elkötelezettségüket szerelmük és a közös jövő iránt. Ezt lehet persze nagyobb társaságban is, a rokonok, barátok körében megejteni, de ha intimmé akarjuk tenni ezt a pillanatot, akkor csak ketten vagyunk. Ő és én. Az élmény csak a miénk lehet.

A helyszín és az alkalom tálcán kínálkozik, ha a meghitt pillanatokat a New York Kávéházba tervezzük, és ha a pincért is beavatjuk, mindenben a segítségünkre lesz, így a meglepetés soha nem felejthető élménnyé válik.  

És bár természetesen a leánykérés főként a választott hölgy boldoggá tételéről szól, valljuk be, nem olyan nagy baj az sem, ha ezek közben a pár férfi tagja is élvezi a kényelmet, a luxust és a romantikus pillanatokat.

Ahhoz persze, hogy időt töltsünk egymással, nyugalomban, szeretetben, nem kell indok. Nem kell eljegyzés, születésnap, karácsony vagy bármilyen más ürügy. Csak fogd meg a kezét és élvezd, hogy együtt lehettek.
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

New York Művész Páholy

A New York Palota megnyitásának pillanatától kezdve magához vonzotta az alkotókat, legyen szó publicistáról, festőművészről vagy költőről. Bár a New York Palota biztosítói székháznak épült, kávéháza fontos olvasztótégelye lett az alkotóművészeknek, akik vagy gazdagok voltak vagy szegények, ám egy meleg kávéra, némi harapnivalóra és értelmiségi társaságra mindig számíthattak az 1894. október 23-án megnyitott, minden luxust megadó épület falai között. A New York akaratlanul is irodalmi kávéházzá avanzsált.

Ady Endre - New York Kávéház

A Kávéházi Borzas Ady Endre kávéházi gúnyneve volt 1910 körül. Ebből sejthetjük, hogy a XX. század egyik legjelentősebb költője, a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja nem kevés időt töltött kávéházakban. Többek között a New York Kávéházban is, a karzaton a Nyugatosok szerkesztőségi asztalánál foglalt helyet, miután ennek a lapnak ő is munkatársa volt.

Babits Mihály - New York Kávéház

Az irodalom vezére volt, igazi vezérlőfénye, egyben mumusa lett a költőknek, íróknak, tanítványainak. Roppant műveltségéről, tehetségéről, komolyságáról rengeteg bizonyíték van, a Nyugat főszerkesztőjeként pedig sorsokat formált, sorsokról határozott. A New York Kávéházba nem éppen a féktelenség hajtotta, sokkal inkább a szerkesztőségi munka.

További hírek >
New York Café TripAdvisor