| Szerző: New York Kávéház

Kávékülönlegességek a New York Kávéházban Minden hangulathoz

Szinte mindannyian egy jó kávéval szeretjük kezdeni a napot. Amíg elfogyasztjuk, időt nyerünk ahhoz, hogy fejben rendezzük a gondolatainkat, összeszedjük magunkat és ahhoz is, hogy legyen lehetőségünk tényleg felébredni. És a kávénkat általában szeretjük úgy, ahogy megszoktuk. A kávé a szenvedély, az élvezet, az életstílus – és egyesek szerint személyiségünk tükre is. Persze tudományos bizonyítékok ezt nem támasztják alá, sokkal inkább megfigyelésen alapul. Mert azért ugyebár időnként előfordul, hogy a hangulatunknak megfelelően választunk. Márpedig a hangulatunk sokszor változhat egy nap, így mozgalmas időszakban nem árt egy kitűnő kávéház közelében lennünk. Ha különleges élvezetre vágyunk, tegyük ezt különleges környezetben, a Világ Legszebb Kávéházában!

Kávékülönlegességek - New York Kávéház

A New York épülete önmagában is látványosság, maga a luxus, a ragyogás, de ha betérünk egy igazi kávéra, mélyebben is elmerülhetünk ebben a miliőben, magunkba szívhatjuk a színek, formák, nemes anyagok karneválját, közben pedig különböző étel és ital finomságoknak adhatjuk át magunkat. 

Kávét ma már sokféle formában kérhetünk, nem kérdés, így van ez a New York Kávéházban is. Mellesleg, ha eszünkbe jut, analizálhatjuk is a kedvünket, persze inkább csak az érdekességet figyelembe véve, hinni csak saját magunknak szabad.

Finomságok az itallapon

A New York Kávéházban a koncentrált ízek szerelmesei kérhetnek espresso-t, vagy dupla olasz espresso-t, kávé-és tejhabbal pedig capucccino-t. Vaniliás capuccino jár az aromák rajongóinak, a latte macchiato pedig a kiadósabb élvezetért felel, rétegekben a krémesített tej, az espresso és a tejhab kombinációjával, de ezt még lehet fokozni a karamellával is.

A korábban emlegetett megfigyelések szerint az espresso-t főként azok szeretik, akik kemények, a munkájukban kitartóak, keményen dolgoznak, próbálják minél előbb elérni a céljaikat. Bolondos hobbik kizárva, ellenben jöhetnek az adrenalinnal teli sportok. Az ilyen kávét fogyasztók nagyon szeretik az izgalmakat.

A tejeskávét szeretők igyekeznek mindenkihez kedvesen és nyitottan viszonyulni. A tejeskávé kedvelői körében gyakoriak a gyerekes szokások, tehát például gyűjtik a plüssállatokat, esetleg hóbortosak kicsit.

A capuccino kedvelőinek a szakértők külön bejegyzést szenteltek: azt mondják, hogy ha ez a fajta kávé a kedvencünk, akkor nyitottak vagyunk a külvilágra, a mindennapokat pedig optimistán éljük meg. Szívesen nézünk szembe a problémákkal, felesleges dolgokon nem aggódunk.

A Melange az erősebb tejes kávét testesíti meg, minthogy a kávé és tej fele-fele arányú keveréke, tejhabbal a tetején, ám ízében mégsem olyan koncentrált, mint a capuccino. Ellenben lehet mástól erősebb, csípősebb, hiszen a New York Kávéház vendégei a melange-t már chilis változatban is kérhetik.  

Ha valaki hosszan szeretne időzni nem túl erős kávéja mellett, választhat amerikai kávét is, amely ugyan espresso alapú, de sok forró vízzel öntik fel, így egy hígabb, hosszabb kávét élvezhet. Az édesszájúak frissítőként fogyaszthatnak jeges kávét vanília fagylalttal.

A szakértők szerint amúgy az ilyen kávét fogyasztók türelmes emberek. A feladataikat nagyon hatékonyan elvégzik, egyébként született minimalisták, ezért az egyszerűbb megoldásokat keresik az élet minden területén.  Jó csapatjátékosok. 

És amihez még nem született elemzés

Valószínűleg ezek a szakértők, akik analíziseibe betekintést nyertünk, még nem látták az alábbi kávéfélék fogyasztása közbeni földöntúli mosolyt vendégeink arcán.

Az igazi kuriózumok, amelyek a kávékülönlegességek között is a csúcsot jelentik – azok számára különösen, akik nem bánják, ha alkohollal bolondítják meg a frissítőjüket -, az Ír- és a Magyar kávék. Az Ír kávét választók a Jameson whiskey a barnacukor, az espresso és a tejszínhab tökéletes elegyét élvezhetik. A Magyar Kávé pedig az igazi karakteres ízharmónia megtestesítője, hiszen Tokaji száraz szamorodniból, mézből, espresso kávéból készítik, az egészet pedig chilis tejhabbal teszik még egyedibbé.

A capuccino-t és a latte macchiato-t is lehet kérni New York változatban, ami ízében nem, de méretében változást jelent, hiszen aki ilyet szeretne fogyasztani, egy kiadósabb frissítőt élvezhet a patinás falak között.

A minőség az első

A New York Kávéház – nevéhez és múltjához méltóan – különleges figyelmet fordít a minőségre, minden területen. Így van ez a kávékkal is: nem csak kávékínálata roppant igényes, hanem az a kávé is, amelyet felhasználnak a frissítők elkészítéséhez. A Dallmayr Magyarországon kizárólag a New York Kávéház számára szállít organikus, bio (via verde) szemes kávéjából, amely nemes arabica kávébabból készül, speciálisan és kíméletesen pörkölve. A Világ Legszebb Kávéházában pedig a legjobb kezekbe kerül az alapanyag, hiszen kávét itt csakis képzett baristák készíthetnek, így garantáltan a lehető legnagyobb körültekintéssel főzik le a megrendelt frissítő feketét.

Függetlenül attól, hogy hiszünk-e a kávéfogyasztáson alapuló személyiség-analízisben, vagy attól, hogy milyen hangulatban vagyunk épp, a New York Kávéházban készült kávékat garantáltan élvezni fogjuk.

 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Nyugat Bár

Kárpitok, mahagóni pult, süppedős szőnyeg és - egy kis félhomály. Nem csak kávézásra, hanem üzleti megbeszélésre, hangulatos baráti összejövetelre vagy romantikus elrejtőzésre is alkalmas a Nyugat Bár. Ha azt akarjuk, hogy ne legyünk túlzottan szem előtt, de mégis nyilvános helyen szeretnénk egy jót vacsorázni vagy kellemesen kávézgatni, az idén századik születésnapját ünneplő Nyugat Bár a legjobb választás.

Karácsony a New York Kávéházban

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki azon a töri a fejét, mivel lepheti meg kedvesét, ami különleges, ami kettejükről szól, ami összeköti őket. A lista persze lehet végtelen, a kevesebb azonban néha több és érdemes a legegyszerűbb meglepetés mellett dönteni.

Bécsi szelet - New York Kávéház

A bécsi szelet, ez a végtelenül egyszerű, ám ízletes fogás szinte minden étterem étlapján szerepel. Otthon is könnyen elkészíthetjük, bár ha valódi bécsi szeletet akarunk falatozni, nem árt, ha betartjuk az eredeti receptet – mert ez csakis borjúból készülhet, másféle húsból már nem bécsi szelet, hanem: rántott hús.

További hírek >
New York Café TripAdvisor