| Szerző: New York Kávéház

Hivatalos események, avagy a szakmai rendezvények sokfélesége

Manapság se szeri, se száma a szakmai összejöveteleknek, ám ezek igen sokszínűek. Még azonos típusú esemény megrendezésekor sem találkozunk ugyanazokkal a rendezvényjegyekkel. Ha csak a résztvevők számát, a rendezvény jellegét vesszük is górcső alá, más-más kívánságoknak és feltételeknek kell megfelelni.

Rendezvényhelyszín Budapest

A rendezvényeket is a múltból hoztuk

A konferenciák nem új keletűek, már az ókori Egyiptomban is rendeztek különböző összejöveteleket. Sok esetben az azonos gondokra, kihívásokra, közös célok meghatározására kerestek megoldásokat, és a konferenciák, szakmai rendezvények ezen célja a mai napig fennmaradt. A hazai történelem egyik legjelentősebb rendezvénye az 1896-os millenniumi kiállítás volt, ahol a kereskedelmi, a gazdasági, a hadiügy, a haditengerészet képviselői is jelen voltak már. Az üzleti rendezvények már az első világháború után, de inkább a másodikat követően az Amerikai Egyesült Államokban kezdődtek. A háború utáni első években Közép-Európában és Kelet-Európában a rendezvények a pártrendezvényekre és a központi állami hatalom összejöveteleire, szakkiállításokra és konferenciákra korlátozódtak. Azóta megváltozott és kibővült a világ.

 

Egyik sem olyan, mint a másik

Mivel minden rendezvénynek más és más a célja, témája, hangulata, közönsége, ezért mindegyik külön figyelmet és lebonyolítást kíván.

Ha ajánlatot szeretne kérni, kérem kattintson ide!

 

A hivatalos rendezvények

A Konferencia

Szigorú napirend és program jellemzi, alapvetően problémamegoldó ülés. A házigazda általában magas rangú, a témában hiteles személy. A konferencia szervezése nagy körültekintést igényel, hiszen nagyobb létszámú eseményeknél gondoskodni kell a külföldi vendégek elszállásolásáról, valamint a konferenciavacsora megszervezéséről. Ha nemzetközi eseményről van szó, akkor tolmácsra is szükség lehet. A létszámtól függ, hogy hány ülésteremre, illetve szállodai szobára lesz szükség. A résztvevők száma dönti el azt, hogy hány ülésteremre, illetve szállodai szobára lesz szükség.

Tudományos konferencia

Nem nyereségorientált összejövetel, tudományos célokat szolgál. Megszervezésétől az információáramlás gyorsulását, a kutatási eredmények publikálását, megvitatását várják és céljuk az, hogy az eredményeikkel az emberiséget, a világ haladását szolgálják. 

Üzleti konferencia

Gyors anyagi előnyöket várnak tőle, amit állandóan változó, gyors sebességgel fejlődő eredményeknek a gazdasági élet vérkeringésébe juttatását követeli meg, azért, hogy az adott vállalat talpon tudjon maradni a világgazdaságban.

Kongresszus

A rendezvények királynője. A kongresszus egy politikai, szakmai, kulturális, vallási, vagy jól körülhatárolható érdeklődésű csoport több száz vagy akár ezer képviselőjének rendszeres találkozási formája. Nem nyílt, vagyis meghívásos alapon csak a kongresszust szervező szervezet tagjai vehetnek részt rajta. Általában évente rendezik meg, egyetlen téma megvitatására hívják össze.  

Corporate meeting – testületi ülés

Ez jellemzően kis létszámú, 50 fő alatti rendezvény, ám igen elegáns. A részvevőknek VIP, azaz nagyon különleges bánásmód jár, sokszor különleges intézkedéseket igényel a helyszín biztosítása. A helyszín általában valamilyen csendes környezet, ahol szabadidős programok is elérhetők, a feszített munkatempóból adódó feszültség enyhítésére.

Ülés, meeting

Ez is egy szakmai, ám közepes nagyságú összejövetel. Elrendezését tekintve a kis létszámú elnökség és a hallgatóság egymással szemben ül, a témákhoz jelentkezés alapján lehet hozzászólni. Lehet rendszeres, de alkalmi jellegű is.  

Tréning

Itt kisebb-nagyobb csoportok számára szerveznek oktatást, vagy továbbképzést. Intenzív munkaülésnek számít, és egyre felkapottabb rendezvényforma

Workshop

Ez egy nagyobb ötletelés. A workshop eredeti jelentése műhely, vagyis a mai életben egy adott szakterület iránt érdeklődő emberek találkozóját hívják így, melynek célja, hogy közös munkával valami újat - általában szellemi terméket - hozzanak létre az adott témában.

Sajtótájékoztató

Elnevezésének megfelelően valóban arra szolgál, hogy a sajtó képviselőit tájékoztassák, szinte bármiről, ami a nagyközönség vagy a szakma részéről érdeklődésre tart számot. Ezek lehetnek – a teljesség igénye nélkül - tárgyalások, konferenciák, vásárok, kiállítások, szakmai bemutatók, vállalati évfordulók vagy kitüntetések átadása kapcsán. Ha több országból érkeznek újságírók a rendezvényre, akkor már sajtóértekezletről, sajtókonferenciáról beszélünk.

Kiállítás

Mérete roppant változó lehet, de általában nagyobb eseményekről beszélünk ilyenkor. Ez az eladás ösztönzésének egyik módja, amely lehet vásár, kiállítás, szakkiállítás, szalon, expo és szak-világkiállítás.
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Kávékülönlegességek - New York Kávéház

Szinte mindannyian egy jó kávéval szeretjük kezdeni a napot. Amíg elfogyasztjuk, időt nyerünk ahhoz, hogy fejben rendezzük a gondolatainkat, összeszedjük magunkat és ahhoz is, hogy legyen lehetőségünk tényleg felébredni. És a kávénkat általában szeretjük úgy, ahogy megszoktuk. A kávé a szenvedély, az élvezet, az életstílus – és egyesek szerint személyiségünk tükre is. Persze tudományos bizonyítékok ezt nem támasztják alá, sokkal inkább megfigyelésen alapul. Mert azért ugyebár időnként előfordul, hogy a hangulatunknak megfelelően választunk. Márpedig a hangulatunk sokszor változhat egy nap, így mozgalmas időszakban nem árt egy kitűnő kávéház közelében lennünk. Ha különleges élvezetre vágyunk, tegyük ezt különleges környezetben, a Világ Legszebb Kávéházában!

Wolf András séf

Wolf András neve eddig is ismert volt a fine dining szerelmesei között, sőt: a szakmában is elismeréssel és tisztelettel beszélnek róla. A Salon Étterem és a New York Kávéház séfje ő, aki a szakmájának – és természetesen csodás feleségének és két gyermekének – él. A nagyközönség az egyik kereskedelmi csatornán futó „főzős” műsorból ismerheti, ahol szakmai profizmusáról és alázatáról, pikírtségéből, érzékenységéből és jó humorából is...

Képeslap New York Kávéház

Az időutazáshoz számtalan elemre szükség van. A hangulat, az ízek, a fények, a zene. Ezektől el tudjuk hinni, ha csak egy rövid időre is, hogy magunk mögött hagytuk az állandóan minket sietségre kényszerítő világunkat. A 19-20. századi polgári életérzésben elmerülni ma is lehetséges a New York Kávéházban, és ehhez még egy pluszt is kapunk: képeslapot küldhetünk szeretteinknek az asztal mellől. 

További hírek >
New York Café TripAdvisor