Cikkek

Pödör Black Table

  Február 27. estje különleges alkalomnak ígérkezik a csúcsgasztronómia és a Világ Legszebb Kávéházának történetében! Első alkalommal kerül ugyanis sor arra, hogy 3 Michelin –csillagos séf főz Kávéházunk falai között! 

Légy hálás a boldogságért!

Manapság nagyon sokan élünk kiegyensúlyozatlan élethelyzetben, egyedülállóként, veszteségekkel, s küzdünk a sebzettségeinkkel. Hogyan változtathatunk mindezen, s hogyan tehetjük szebbé az életünket, s kapcsolatainkat a körülöttünk élőkkel? Prof Dr Bagdy Emőke, és lánya, Dr Császár Noémi megtisztelték Kávéházunkat, s vendégeink voltak Művész Páholy előadássorozatunkban is, mely után egy pohár pezsgő mellett beszélgettünk az élet nehézségeiről, s azok orvoslási lehetőségéről. 

Csíkszentmihályi Mihály

Csíkszentmihályi Mihály Professzor Úr, Széchenyi-díjas pszichológus, s egyben a Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, látogatást tett a New York Palotában, s Kávéházunkat is megtisztelte jelenlétével december első hetében. De hogyan is kezdődött pályafutása, s mi is tulajdonképpen a flow? Erről faggattuk Őt egy rövid interjú keretében. 

Interjú a Művész Páholyban Vincze Bertalannal

Vincze Bertalan 1997 óta él Pest megyében, s nagyon szeret a fővárosban lakni. Teljesen véletlenül, egy rádióhirdetésen keresztül hallott a New York Művész Páholy estjeiről. Szinte az előadássorozat elejétől jár, és évek óta rendszeres résztvevője az esteknek. Roppant színvonalasnak tartja az előadásokat, s a következő sorokból az is kiderül, hogy miért…

Juhász Ferenc elbúcsúzott tőlünk

1928. augusztus 16-án látta meg a napvilágot, s életével tudást, művészetet, szépséget, érzéseket, és inspiráló gondolatokat csempészett az emberek szívébe…! Ám egy napon mindannyian itt hagyjuk földi létünket, s egy másik világban szolgáljuk tovább az ott lévőket. 

Interjú a Művész Páholyban a Bakos házaspárral

Bakos Géza és felesége, Zsuzsanna a Művész Páholy előadássorozat oszlopos tagjai. Dorogról utaznak fel minden alkalommal Kávéházunkba, s az évek során nem csak tudásukat bővíthették, de szert tettek új barátságokra is. Őket faggattuk most a miértekről, hogy minél többet elmondhassunk Önöknek erről a nagyszabású és elegáns művészeti előadássorozatról: a Világ Legszebb Kávéházának Művész Páholyáról.  

Műtárgyak a Művész Páholy következő előadásában

A Világ Legszebb Kávéházában megrendezésre kerülő Művész Páholy előadássorozat következő estjén, november 2-án, a műtárgyak kerülnek középpontba, melyeket ezúttal a családi örökségek részeként csodálhatunk meg, egy generációkon átívelő előadás keretében! 

Virtuális séta a New York Kávéházban

Épületünk 2011-ben elnyerte a Világ Legszebb Kávéháza címet, amelyet a mai napig büszkén viselünk. Nézzen körül velünk Ön is patinás épületünkben, és élje át a kávéházi hangulatot akár otthonában is!


6/8

címkék:New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

New York Művész Páholy

A New York Palota megnyitásának pillanatától kezdve magához vonzotta az alkotókat, legyen szó publicistáról, festőművészről vagy költőről. Bár a New York Palota biztosítói székháznak épült, kávéháza fontos olvasztótégelye lett az alkotóművészeknek, akik vagy gazdagok voltak vagy szegények, ám egy meleg kávéra, némi harapnivalóra és értelmiségi társaságra mindig számíthattak az 1894. október 23-án megnyitott, minden luxust megadó épület falai között. A New York akaratlanul is irodalmi kávéházzá avanzsált.

Bródy Sándor a New York Kávéházban

A szenvedélyes magyar író, drámaíró és publicista sem a visszafogott férfiak körét gazdagította. A „magyar Zola” műveivel és személyiségével is hatással volt többek között Ady Endrére, Móricz Zsigmondra, Krúdy Gyulára, Szomory Dezsőre és Molnár Ferencre is.

Kálmán Jenő - New York Kávéház

Pedig lett volna rá oka. Hadifogolyként megjárt a szibériai táborokat, de ott sem adta fel, ami számára a legfontosabb volt: a nevetést, a nevettetést és a színházat.

További hírek >
New York Café TripAdvisor