Cikkek

Műtárgyak a Művész Páholy következő előadásában

A Világ Legszebb Kávéházában megrendezésre kerülő Művész Páholy előadássorozat következő estjén, november 2-án, a műtárgyak kerülnek középpontba, melyeket ezúttal a családi örökségek részeként csodálhatunk meg, egy generációkon átívelő előadás keretében! 

Virtuális séta a New York Kávéházban

Épületünk 2011-ben elnyerte a Világ Legszebb Kávéháza címet, amelyet a mai napig büszkén viselünk. Nézzen körül velünk Ön is patinás épületünkben, és élje át a kávéházi hangulatot akár otthonában is!

Művészetben létezünk - A New York Művész Páholy előadása

Október 19-én ismét Művész Páholy előadás a Világ Legszebb Kávéházában! Ezúttal egymást megihlető, és inspiráló házaspárokkal beszélgetünk, hogy megtudjuk, mi a titka kapcsolatuknak, és művészeti sikereiknek, melyeket külön-külön, s mégis közösen értek el. 

Művész Páholy a New York Kávéházban

A New York Kávéház a korábbi évek kultúrtörténelmére való tekintettel, s annak megőrzése és továbbvitele érdekében hozta létre Művész Páholy elnevezésű rendezvénysorozatát, melyet havonta több alkalommal rendez meg a Világ Legszebb Kávéházának falain belül.  

Hazánk imázsfilmje a legjobb Európában

„Think Hungary – more than expected”, azaz, „Gondolj Magyarországra, több, mint amire gondolsz!” címet adta a hazánkról készített kisfilmjének az MT Zrt. A filmet még 2013-ban forgatták, azzal a céllal, hogy Magyarországot a „paprika, gulyás, lovak és csárdák hazája” nézőponton kívül más szemszögből is megmutassák a világnak. Vagyis: hogy bebizonyítsák, ebben a kis országban sokkal több rejlik, mint azt eddig gondolták!

New York Kávéház kulcsának legendás története

A Világ Legszebb Kávéházának legendás kulcsáról többféle történet kering, ám mindegyik összekapcsolja a történéseket Molnár Ferenc nevével. A legendát többen megcáfolták, mások pedig különféle irányba terelték az eseményeket. De vajon mi az igazság? Mik a tények, és mik a ködösített részletek? Mi történt valójában azzal a bizonyos kulccsal annak idején…? 

Fogyassza kávéját a Világ Legszebb Kávéházában

A kávé nem csupán egy fekete ital... Aroma, illat, szertartás, és különféle érzések kavalkádja, melyek valahogyan többé, szebbé, és tartalmasabbá teszik az életet. A New York Kávéház ennek a hangulatnak teremt otthont, és patinás környezetet. Méltán vívta ki a Világ Legszebb Kávéháza hírnevet, hiszen a New York falai között a kávézás nem csupán ital fogyasztás. Sokkal inkább ihlet, alkotás, mámor, és élvezet...   

A New York Kávéház a magyar irodalomban

Számos ismert költőnk és írónk művei születtek meg az épület falai között, amelyre a mai napig büszkék vagyunk! Álljon itt néhány idézet irodalmunk nagyjaitól, amelyben említésre került a „New York”! Ezek a sorok bizonyítják, hogy a művészet, az irodalom és a kávéház bizony a kezdetektől összeforrt, és a helyet kedvelőkben mindig mély nyomot hagyott.


6/7

címkék:New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Nyugat Bár

Kárpitok, mahagóni pult, süppedős szőnyeg és - egy kis félhomály. Nem csak kávézásra, hanem üzleti megbeszélésre, hangulatos baráti összejövetelre vagy romantikus elrejtőzésre is alkalmas a Nyugat Bár. Ha azt akarjuk, hogy ne legyünk túlzottan szem előtt, de mégis nyilvános helyen szeretnénk egy jót vacsorázni vagy kellemesen kávézgatni, az idén századik születésnapját ünneplő Nyugat Bár a legjobb választás.

Karácsony a New York Kávéházban

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki azon a töri a fejét, mivel lepheti meg kedvesét, ami különleges, ami kettejükről szól, ami összeköti őket. A lista persze lehet végtelen, a kevesebb azonban néha több és érdemes a legegyszerűbb meglepetés mellett dönteni.

Bécsi szelet - New York Kávéház

A bécsi szelet, ez a végtelenül egyszerű, ám ízletes fogás szinte minden étterem étlapján szerepel. Otthon is könnyen elkészíthetjük, bár ha valódi bécsi szeletet akarunk falatozni, nem árt, ha betartjuk az eredeti receptet – mert ez csakis borjúból készülhet, másféle húsból már nem bécsi szelet, hanem: rántott hús.

További hírek >
New York Café TripAdvisor