Cikkek

Katona Klári a New York Kávéházban

Különleges estre hívta közönségét április 18-án, hétfő este a New York Művészpáholy. Katona Klári művésznő írói létének bemutatásán vehettünk részt, mely életről, tehetségről, szeretésről való vallomást ígért, s mindezt meg is kapták a jelenlévők!

Elegáns esküvőhelszín a New York Kávéházban

Giorgio Armani szavai szerint: “Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek Rád.” A Világ Legszebb Kávéháza éppen ilyen az esküvőhelyszín tekintetében is. Maradandó, emlékezetes, s örök életre szóló élménnyel ajándékozza meg a Párokat, akik nálunk mondják ki a boldogító Igent. 

Badacsonyi Borvidék

Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen - amelynek fókuszában a borvidékre, illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek - a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

New York Művész Páholy 3 éves lett

A 2013-ban életre hívott Művész Páholy előadássorozat egyre növekvő lekesedésnek örvendett az elmúlt évek során, s jelenleg is folyamatos telt házzal zajlanak a művészetekre fókuszáló beszélgető estek.   

Interjú Thomas Bühnerrel

Thomas Bühner a vele folytatott interjú során elmesélte, milyen szenvedélylel rajong a minőségi termékekért, mi tetszik neki Magyarországban, s hogy mik a legfontosabb dolgok az ember munkája során, amikor 3 Michelin-csillaga van! 

Erdei Zsolt kedvenc verse

  A 2016-os januári Művész Páholy előadás keretében egy különleges vonallal indítottuk az évet. Sportolók és a művészet találkozására került a fókusz, s ezen apropóból velünk volt Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnokunk is. A beszélgetés során azonban nem csak azt tudtuk meg, hogy milyen közel állnak hozzá Berzsenyi Dániel és Radnóti Miklós versei. A nagy bokszoló lelke érzékenyebb pontjaiba is betekintést engedett…

Pödör Black Table

  Február 27. estje különleges alkalomnak ígérkezik a csúcsgasztronómia és a Világ Legszebb Kávéházának történetében! Első alkalommal kerül ugyanis sor arra, hogy 3 Michelin –csillagos séf főz Kávéházunk falai között! 

Légy hálás a boldogságért!

Manapság nagyon sokan élünk kiegyensúlyozatlan élethelyzetben, egyedülállóként, veszteségekkel, s küzdünk a sebzettségeinkkel. Hogyan változtathatunk mindezen, s hogyan tehetjük szebbé az életünket, s kapcsolatainkat a körülöttünk élőkkel? Prof Dr Bagdy Emőke, és lánya, Dr Császár Noémi megtisztelték Kávéházunkat, s vendégeink voltak Művész Páholy előadássorozatunkban is, mely után egy pohár pezsgő mellett beszélgettünk az élet nehézségeiről, s azok orvoslási lehetőségéről. 


6/8

címkék:New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

New York Művész Páholy

A New York Palota megnyitásának pillanatától kezdve magához vonzotta az alkotókat, legyen szó publicistáról, festőművészről vagy költőről. Bár a New York Palota biztosítói székháznak épült, kávéháza fontos olvasztótégelye lett az alkotóművészeknek, akik vagy gazdagok voltak vagy szegények, ám egy meleg kávéra, némi harapnivalóra és értelmiségi társaságra mindig számíthattak az 1894. október 23-án megnyitott, minden luxust megadó épület falai között. A New York akaratlanul is irodalmi kávéházzá avanzsált.

Ady Endre - New York Kávéház

A Kávéházi Borzas Ady Endre kávéházi gúnyneve volt 1910 körül. Ebből sejthetjük, hogy a XX. század egyik legjelentősebb költője, a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja nem kevés időt töltött kávéházakban. Többek között a New York Kávéházban is, a karzaton a Nyugatosok szerkesztőségi asztalánál foglalt helyet, miután ennek a lapnak ő is munkatársa volt.

Babits Mihály - New York Kávéház

Az irodalom vezére volt, igazi vezérlőfénye, egyben mumusa lett a költőknek, íróknak, tanítványainak. Roppant műveltségéről, tehetségéről, komolyságáról rengeteg bizonyíték van, a Nyugat főszerkesztőjeként pedig sorsokat formált, sorsokról határozott. A New York Kávéházba nem éppen a féktelenség hajtotta, sokkal inkább a szerkesztőségi munka.

További hírek >
New York Café TripAdvisor