| Szerző: New York Kávéház

Amikor a rendezvényhez vendéglátás is társul

A szigorú szakmai konferenciákhoz, rendezvényekhez képest itt már szabadabb légkörről beszélhetünk, de természetesen a protokoll szabályai itt is mérvadóak. Ültetési rend, dress code, és az összes kötelező apróság, amelyre figyelni kell, ezen kívül a helyszín kiválasztása is igen fontos a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében.

Rendezvényhelyszín

 

Rendezvényhelyszín Budapest – Fogadás

Egy esemény megünneplésére vagy egy magas rangú vendég tiszteletére szokták rendezni. Az ilyenkor szokásos étkezés a büféasztal bekészítése, állófogadás. Hossza általában nem haladja meg az 1-2 órát.

Itt sem árt haladni a korral, hiszen – bár még mindig nagy általánosságban jellemző – a chavinges kínálat kezd kimenni a divatból. A New York Palotában például új szintre lépett ez a vendéglátási forma. Wolf András chef és csapata egy teljesen új eszközpark mellett tette le a voksát: ennek lényege, hogy az eddigi megszokott, hőtárolós ételkínálás helyett a rendezvényeken helyben készítik a fogásokat, egyféle látványkonyhaként működve. A cél az, hogy a rendezvények vendégei mindig friss és kitűnő minőségű ételt kapjanak. A szakácsok saját elszívóval és hűtővel kiegészített indukciós látványpult 3 szintes gránit lapjára tálalják a kisadagos ételeket, legyen az rizottó, húsok vagy serpenyős fogások. A kisadagos tálalás és a helyben készítés lehetővé teszi, hogy a vendég mindig a legjobb minőségű friss ételt fogyaszthassa. Akár tematikus szigeteket is ki lehet alakítani, ezzel egyszerre több országot, íz világot, gasztro-kultúrát lehet bemutatni.

 

Ha exkluzív rendezvényhelyszínt keres, kérjen ajánlatot ide kattintva!

 

Rendezvényhelyszín Budapest – Bankett

A bankett hasonló célból szerveződik, mint a fogadás, ám itt már ültetett vendéglátás a jellemző, jellemzően ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora formájában. Különleges figyelmet kell szentelni a menüsor összeállításának, többféle kínálatról kell gondoskodni, akár az ételallergiások, akár a vegetáriánusok szempontjait vesszük figyelembe, akár azon vendégekét, akik külföldről, más gasztro-kultúrából érkeztek.  Olyan minőségi ételsort érdemes választanunk, amit nagy mennyiségben is ízletesen és dekoratívan lehet elkészíteni.

Rendezvényhelyszín Budapest – Bál

A bál az úgynevezett báli szezonban megtartott szervezett, zártkörű, vendéglátással kiegészülő ünnepélyes táncalkalom, amelyet kiegészíthet egy szórakoztató műsor, élő zenei koncert is.

Klasszikus bál: jellemzően 20 órakor kezdődnek és nagy hagyományú, különleges épületben rendezik meg. A bálokról időben, legalább 1 hónappal korábban tájékoztatni kell a meghívottakat, írásos meghívó formájában.

Vegyes típusú bál: általában 19 órakor kezdődik és nem helyszínkövetelmény a díszes, nagy hagyományokkal rendelkező épület kiválasztása.

Rendezvényhelyszín Budapest – Gála

Fényűző keretek között tartott rendezvény, előadás, díszest. A gála a spanyol gala szóból ered, német közvetítéssel terjedt el egész Európában. Jelentését tekintve „díszruha, ünnepi öltözet”, amelyet az ilyen jellegű rendezvényeken illik viselni.

 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

New York Művész Páholy

A New York Palota megnyitásának pillanatától kezdve magához vonzotta az alkotókat, legyen szó publicistáról, festőművészről vagy költőről. Bár a New York Palota biztosítói székháznak épült, kávéháza fontos olvasztótégelye lett az alkotóművészeknek, akik vagy gazdagok voltak vagy szegények, ám egy meleg kávéra, némi harapnivalóra és értelmiségi társaságra mindig számíthattak az 1894. október 23-án megnyitott, minden luxust megadó épület falai között. A New York akaratlanul is irodalmi kávéházzá avanzsált.

Bródy Sándor a New York Kávéházban

A szenvedélyes magyar író, drámaíró és publicista sem a visszafogott férfiak körét gazdagította. A „magyar Zola” műveivel és személyiségével is hatással volt többek között Ady Endrére, Móricz Zsigmondra, Krúdy Gyulára, Szomory Dezsőre és Molnár Ferencre is.

Kálmán Jenő - New York Kávéház

Pedig lett volna rá oka. Hadifogolyként megjárt a szibériai táborokat, de ott sem adta fel, ami számára a legfontosabb volt: a nevetést, a nevettetést és a színházat.

További hírek >
New York Café TripAdvisor