| Szerző: New York Kávéház

Amikor a rendezvényhez vendéglátás is társul

A szigorú szakmai konferenciákhoz, rendezvényekhez képest itt már szabadabb légkörről beszélhetünk, de természetesen a protokoll szabályai itt is mérvadóak. Ültetési rend, dress code, és az összes kötelező apróság, amelyre figyelni kell, ezen kívül a helyszín kiválasztása is igen fontos a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében.

Rendezvényhelyszín

 

Rendezvényhelyszín Budapest – Fogadás

Egy esemény megünneplésére vagy egy magas rangú vendég tiszteletére szokták rendezni. Az ilyenkor szokásos étkezés a büféasztal bekészítése, állófogadás. Hossza általában nem haladja meg az 1-2 órát.

Itt sem árt haladni a korral, hiszen – bár még mindig nagy általánosságban jellemző – a chavinges kínálat kezd kimenni a divatból. A New York Palotában például új szintre lépett ez a vendéglátási forma. Wolf András chef és csapata egy teljesen új eszközpark mellett tette le a voksát: ennek lényege, hogy az eddigi megszokott, hőtárolós ételkínálás helyett a rendezvényeken helyben készítik a fogásokat, egyféle látványkonyhaként működve. A cél az, hogy a rendezvények vendégei mindig friss és kitűnő minőségű ételt kapjanak. A szakácsok saját elszívóval és hűtővel kiegészített indukciós látványpult 3 szintes gránit lapjára tálalják a kisadagos ételeket, legyen az rizottó, húsok vagy serpenyős fogások. A kisadagos tálalás és a helyben készítés lehetővé teszi, hogy a vendég mindig a legjobb minőségű friss ételt fogyaszthassa. Akár tematikus szigeteket is ki lehet alakítani, ezzel egyszerre több országot, íz világot, gasztro-kultúrát lehet bemutatni.

 

Ha exkluzív rendezvényhelyszínt keres, kérjen ajánlatot ide kattintva!

 

Rendezvényhelyszín Budapest – Bankett

A bankett hasonló célból szerveződik, mint a fogadás, ám itt már ültetett vendéglátás a jellemző, jellemzően ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora formájában. Különleges figyelmet kell szentelni a menüsor összeállításának, többféle kínálatról kell gondoskodni, akár az ételallergiások, akár a vegetáriánusok szempontjait vesszük figyelembe, akár azon vendégekét, akik külföldről, más gasztro-kultúrából érkeztek.  Olyan minőségi ételsort érdemes választanunk, amit nagy mennyiségben is ízletesen és dekoratívan lehet elkészíteni.

Rendezvényhelyszín Budapest – Bál

A bál az úgynevezett báli szezonban megtartott szervezett, zártkörű, vendéglátással kiegészülő ünnepélyes táncalkalom, amelyet kiegészíthet egy szórakoztató műsor, élő zenei koncert is.

Klasszikus bál: jellemzően 20 órakor kezdődnek és nagy hagyományú, különleges épületben rendezik meg. A bálokról időben, legalább 1 hónappal korábban tájékoztatni kell a meghívottakat, írásos meghívó formájában.

Vegyes típusú bál: általában 19 órakor kezdődik és nem helyszínkövetelmény a díszes, nagy hagyományokkal rendelkező épület kiválasztása.

Rendezvényhelyszín Budapest – Gála

Fényűző keretek között tartott rendezvény, előadás, díszest. A gála a spanyol gala szóból ered, német közvetítéssel terjedt el egész Európában. Jelentését tekintve „díszruha, ünnepi öltözet”, amelyet az ilyen jellegű rendezvényeken illik viselni.

 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Nyugat Bár

Kárpitok, mahagóni pult, süppedős szőnyeg és - egy kis félhomály. Nem csak kávézásra, hanem üzleti megbeszélésre, hangulatos baráti összejövetelre vagy romantikus elrejtőzésre is alkalmas a Nyugat Bár. Ha azt akarjuk, hogy ne legyünk túlzottan szem előtt, de mégis nyilvános helyen szeretnénk egy jót vacsorázni vagy kellemesen kávézgatni, az idén századik születésnapját ünneplő Nyugat Bár a legjobb választás.

Karácsony a New York Kávéházban

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki azon a töri a fejét, mivel lepheti meg kedvesét, ami különleges, ami kettejükről szól, ami összeköti őket. A lista persze lehet végtelen, a kevesebb azonban néha több és érdemes a legegyszerűbb meglepetés mellett dönteni.

Bécsi szelet - New York Kávéház

A bécsi szelet, ez a végtelenül egyszerű, ám ízletes fogás szinte minden étterem étlapján szerepel. Otthon is könnyen elkészíthetjük, bár ha valódi bécsi szeletet akarunk falatozni, nem árt, ha betartjuk az eredeti receptet – mert ez csakis borjúból készülhet, másféle húsból már nem bécsi szelet, hanem: rántott hús.

További hírek >
New York Café TripAdvisor