| Szerző: New York Kávéház

A New York Palota séfje - Wolf András

Wolf András neve eddig is ismert volt a fine dining szerelmesei között, sőt: a szakmában is elismeréssel és tisztelettel beszélnek róla. A Salon Étterem és a New York Kávéház séfje ő, aki a szakmájának – és természetesen csodás feleségének és két gyermekének – él. A nagyközönség az egyik kereskedelmi csatornán futó „főzős” műsorból ismerheti, ahol szakmai profizmusáról és alázatáról, pikírtségéből, érzékenységéből és jó humorából is ízelítőt ad. De milyen séfként, aki két patinás étterem konyhájáért felel Budapesten?

Wolf András séf

„ A tehetség csak akkor ér valamit, ha ahhoz szorgalom és alázat is társul”

A mérhetetlen profizmusáról, odaadásáról és elhivatottságáról – most már a televízióból is - megismert séf a gyakorlatban már bizonyított: A Bocuse d' Or Akadémia tagja, az esszenciális magyar gasztronómia egyik megalkotója. Már 8 éve vezeti a New York Kávéház és a Salon Étterem konyháit, a szakmában pedig 24 évet töltött el eddig. Minden rajta áll, 65 ember munkáját koordinálja.

Ez nem kis kihívás, nem kis energia, precizitásra és fegyelmezettségre, rendkívül pontos időbeosztásra van szükség. Nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, ehhez bizony ilyen típusú ember kell, mint Wolf András.

 

 

Wolf András, a nem átlagos konyhafőnök

Milyen András séfként és emberként? Erről kollégája, Szabó Csaba éttermi igazgató beszélt.

„András szakmailag maximalista, mindig a legjobbra törekszik. Rendkívül kreatív, amelynek persze vendégeink örülnek a legjobban, hiszen igazi különlegességek kerülnek eléjük András jóvoltából.

Mivel ő a séf, sok területért felelős. Gyakorlatilag mindenben szabad keze van. Ő állítja össze és alkotja meg a menüket, választja ki kollégáit, szervezi meg a beosztást, de ő az, aki beszerzi a különböző konyhagépeket vagy a tálaló eszközöket. Mivel 65 ember dolgozik az irányítása alatt, mindennel képben kell lennie, ismernie kell a kollégáit, erősségeiket, de gyengeségeiket is”.  

 

„Kreativitás, rend-tisztaság, alázat – ezt akarom látni”

 

Az említett tévéműsorból ízelítőt kaphatunk abból, hogy András igen magara helyezte a mércét. Egyenesen fogalmaz, kollégái szerint szarkazmusra hajlamos, de sosem bántó vagy igazságtalan. Kollégái ismerik a szintet, amit hozni kell nap, mint nap, és ennek elérése András felelőssége. Ezért nagyon erőskezű, nem fogadja el a kifogásokat, elvárja a maximumot, azonban igen érzékeny a magánjellegű problémákra, megértő és segítőkész.

Jó szervező, rendkívül széles ismeretekkel bír, egyedülálló, unikális tudással rendelkezik mind a konyha vezetésében, mind a konyhák kialakításában, Ő maga a komplex konyhafőnök. Ő az, aki megalkotta azt, amit a kedves vendég a tányérján lát, és amit élvezhet szemével, orrával és ízlelésével is.

 

Ha szeretné megkóstolni Wolf András által kreált menüsorokat, akkor foglaljon asztalt a New York Kávéházba ide kattintva!
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Bécsi szelet - New York Kávéház

A bécsi szelet, ez a végtelenül egyszerű, ám ízletes fogás szinte minden étterem étlapján szerepel. Otthon is könnyen elkészíthetjük, bár ha valódi bécsi szeletet akarunk falatozni, nem árt, ha betartjuk az eredeti receptet – mert ez csakis borjúból készülhet, másféle húsból már nem bécsi szelet, hanem: rántott hús.

Marhagulyás

A marhagulyást rengeteg legenda övezi, de egy biztos: ez egy igazi hungaricum. A legnagyobb tévhit azonban az eredete körül alakult ki, ámbár évszázados sikere vitathatatlan, olyan szorosan hozzátartozik a magyar jellegzetességekhez, mint a puli.

Rendezvényhelyszín

A szigorú szakmai konferenciákhoz, rendezvényekhez képest itt már szabadabb légkörről beszélhetünk, de természetesen a protokoll szabályai itt is mérvadóak. Ültetési rend, dress code, és az összes kötelező apróság, amelyre figyelni kell, ezen kívül a helyszín kiválasztása is igen fontos a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében.

További hírek >
New York Café TripAdvisor