| Szerző: Kósa Krisztina

A New York Művész Páholy szezonzáró estje, és ami mögötte van…

A kultúra, mint olyan igazán sokrétű. Lehet alacsony vagy magas, a lényeg azonban mindegyik esetében az marad, hogy kielégítse az igényeket. A New York Művész Páholya is ezt teszi 2013 óta  - méghozzá töretlen népszerűséggel. Lássuk, mit tartogatott a szezonzáró!

New York, New York

 

A New York Művész Páholyban a szezon utolsó, nyári szünet előtti estjére június 13-án került sor. A méltán a Világ Legszebb Kávéházának nevezett New York Művész Páholya ez alkalommal is teltházas volt, ahogyan az elmúlt három évben mindig. A szezonzáró eseményen Magyarország egyik legjelentősebb és egyben legismertebb kiadója, a nagy múltú Európa Könyvkiadó ünnepelte fennállásának 60. születésnapját. Jelenleg több mint 800 címmel van jelen a könyvpiacon, és a kezdetek óta már három alkalommal is elnyerte a ezt az igazán megtisztelő „Év Kiadója” címet.

 

Sztárszerzők, fordítók, zene, emlékezés (többek között Szabó Magdára), a szerkesztőségi élet bemutatása… Vagyis egy szó mint száz, büszkén jelenthetjük, hogy egy valóban elegáns és nagyszabású estére került sor a Világ Legszebb Kávéházában. A Művész Páholy szezonzáró estjének házigazdái pedig olyan kedvelt személyiségek voltak, mint Juhász Anna és Barna Imre.

 

A Művész Páholy szezonzárójának vendégei a következő meghívottak voltak: Vámos Miklós író, forgatókönyvíró, dramaturg, Szécsi Noémi író, Lator László költő, műfordító, Gergely Ágnes költő, műfordító, Bart István író, műfordító, M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója, Magyarósi Gizella szerkesztő, Katona Ágnes szerkesztő, Gy. Horváth László műfordító, szerkesztő, Várady Szabolcs költő, műfordító, szerkesztő. 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Nyugat Bár

Kárpitok, mahagóni pult, süppedős szőnyeg és - egy kis félhomály. Nem csak kávézásra, hanem üzleti megbeszélésre, hangulatos baráti összejövetelre vagy romantikus elrejtőzésre is alkalmas a Nyugat Bár. Ha azt akarjuk, hogy ne legyünk túlzottan szem előtt, de mégis nyilvános helyen szeretnénk egy jót vacsorázni vagy kellemesen kávézgatni, az idén századik születésnapját ünneplő Nyugat Bár a legjobb választás.

Karácsony a New York Kávéházban

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki azon a töri a fejét, mivel lepheti meg kedvesét, ami különleges, ami kettejükről szól, ami összeköti őket. A lista persze lehet végtelen, a kevesebb azonban néha több és érdemes a legegyszerűbb meglepetés mellett dönteni.

Bécsi szelet - New York Kávéház

A bécsi szelet, ez a végtelenül egyszerű, ám ízletes fogás szinte minden étterem étlapján szerepel. Otthon is könnyen elkészíthetjük, bár ha valódi bécsi szeletet akarunk falatozni, nem árt, ha betartjuk az eredeti receptet – mert ez csakis borjúból készülhet, másféle húsból már nem bécsi szelet, hanem: rántott hús.

További hírek >
New York Café TripAdvisor