| Szerző: Kósa Krisztina

A New York Művész Páholy szezonzáró estje, és ami mögötte van…

A kultúra, mint olyan igazán sokrétű. Lehet alacsony vagy magas, a lényeg azonban mindegyik esetében az marad, hogy kielégítse az igényeket. A New York Művész Páholya is ezt teszi 2013 óta  - méghozzá töretlen népszerűséggel. Lássuk, mit tartogatott a szezonzáró!

New York, New York

 

A New York Művész Páholyban a szezon utolsó, nyári szünet előtti estjére június 13-án került sor. A méltán a Világ Legszebb Kávéházának nevezett New York Művész Páholya ez alkalommal is teltházas volt, ahogyan az elmúlt három évben mindig. A szezonzáró eseményen Magyarország egyik legjelentősebb és egyben legismertebb kiadója, a nagy múltú Európa Könyvkiadó ünnepelte fennállásának 60. születésnapját. Jelenleg több mint 800 címmel van jelen a könyvpiacon, és a kezdetek óta már három alkalommal is elnyerte a ezt az igazán megtisztelő „Év Kiadója” címet.

 

Sztárszerzők, fordítók, zene, emlékezés (többek között Szabó Magdára), a szerkesztőségi élet bemutatása… Vagyis egy szó mint száz, büszkén jelenthetjük, hogy egy valóban elegáns és nagyszabású estére került sor a Világ Legszebb Kávéházában. A Művész Páholy szezonzáró estjének házigazdái pedig olyan kedvelt személyiségek voltak, mint Juhász Anna és Barna Imre.

 

A Művész Páholy szezonzárójának vendégei a következő meghívottak voltak: Vámos Miklós író, forgatókönyvíró, dramaturg, Szécsi Noémi író, Lator László költő, műfordító, Gergely Ágnes költő, műfordító, Bart István író, műfordító, M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója, Magyarósi Gizella szerkesztő, Katona Ágnes szerkesztő, Gy. Horváth László műfordító, szerkesztő, Várady Szabolcs költő, műfordító, szerkesztő. 

 
New York Café

New York Café Étlap

New York Café Galéria
LEGFRISSEBB HÍREK

Rendezvényhelyszín Budapest

Manapság se szeri, se száma a szakmai összejöveteleknek, ám ezek igen sokszínűek. Még azonos típusú esemény megrendezésekor sem találkozunk ugyanazokkal a rendezvényjegyekkel. Ha csak a résztvevők számát, a rendezvény jellegét vesszük is górcső alá, más-más kívánságoknak és feltételeknek kell megfelelni.

Kávékülönlegességek - New York Kávéház

Szinte mindannyian egy jó kávéval szeretjük kezdeni a napot. Amíg elfogyasztjuk, időt nyerünk ahhoz, hogy fejben rendezzük a gondolatainkat, összeszedjük magunkat és ahhoz is, hogy legyen lehetőségünk tényleg felébredni. És a kávénkat általában szeretjük úgy, ahogy megszoktuk. A kávé a szenvedély, az élvezet, az életstílus – és egyesek szerint személyiségünk tükre is. Persze tudományos bizonyítékok ezt nem támasztják alá, sokkal inkább megfigyelésen alapul. Mert azért ugyebár időnként előfordul, hogy a hangulatunknak megfelelően választunk. Márpedig a hangulatunk sokszor változhat egy nap, így mozgalmas időszakban nem árt egy kitűnő kávéház közelében lennünk. Ha különleges élvezetre vágyunk, tegyük ezt különleges környezetben, a Világ Legszebb Kávéházában!

Wolf András séf

Wolf András neve eddig is ismert volt a fine dining szerelmesei között, sőt: a szakmában is elismeréssel és tisztelettel beszélnek róla. A Salon Étterem és a New York Kávéház séfje ő, aki a szakmájának – és természetesen csodás feleségének és két gyermekének – él. A nagyközönség az egyik kereskedelmi csatornán futó „főzős” műsorból ismerheti, ahol szakmai profizmusáról és alázatáról, pikírtségéből, érzékenységéből és jó humorából is...

További hírek >
New York Café TripAdvisor